2016

Friday, January 13, 2017

Okay, I have to admit that I'm so uncreative because I always use the same opening line each years. But still, I will start this post with such a cliche like, "times flies so fast!". Seems like it was only yesterday when I wrote a recap post for 2015 and now I have to write for 2016.

So, here's a summary of what I've been up to this past year.

January: Solo trip to Philippines and another scholarship hunting.

At the end of 2015 I was struck by such an impulsivity -- I always blame my impulsivity for everything, though. Long story short, I bought a return ticket to Philippines and decided to go for a solo trip. El Nido it was. A beautiful serene place, completely perfect for the one who's searching for serenity and to contemplate. Sunny days, clear beaches combined with picturesque karst hill (just like in Raja Ampat or Phi Phi island), seafoods galore, fresh mango smoothies that I drank near the beach while watching for the sunset, made me thank my impulsivity for giving me a nice solo trip experience. At the end of January I decided to make the second attempt for LPDP scholarship. 2016 was the 4th year of my scholarship hunting. I almost gave up but thank God I'm always surrounded by supportive people. Without them, I'll never make it.


Columbia Road Flower Market

Wednesday, December 7, 2016


Karena saya suka banget jalan kaki dan London adalah kota yang sangat pro pejalan kaki, jadinya setiap lagi bosan di kamar atau mumet ngerjain tugas, saya sering jalan kaki random di sekitar flat. Biasanya paling cuma ke taman atau ke supermarket yang letaknya agak jauh (meskipun sebenarnya di dekat flat juga ada supermarket). Di awal bulan Desember ini, London sudah semakin dingin, warna-warna musim gugur perlahan pudar seiring dengan rontoknya seluruh daun di pepohonan. Jalan kaki menikmati pemandangan itu sambil dengerin playlist yang sudah disusun sebelumnya (iya, memang niat banget, haha) is so relieving.

Hari Minggu kemarin, berhubung saya gak kemana-mana dan lagi males ke Gym, saya memutuskan untuk jalan kaki ke Columbia Road Flower Market untuk 'ngeganti' jatah bakar kalori hari itu. Haha. Pasar bunga yang terkenal banget ini ternyata letaknya gak jauh dari flat saya, cuma sekitar 2km-an. Bukanya hanya setiap hari Minggu, dari jam 8 Pagi hingga 2 Siang.

Home for Now.

Saturday, December 3, 2016


It's strange that now I'm really get used to moving and settling in a new place. Maybe because until now, I've already moved for many times. From one city to another, from one house to another. The trick to cope with this is, I have to make my room, one crucial place for me, to become my new 'home'.

Now I'm really in love with my new home. I tried my best to decorate it the way I like, with limited source (and budget, haha). 

Tips Berhemat di London

Monday, November 28, 2016

London memang terkenal sebagai kota yang mahal. Tapi setelah 2 bulan hidup di kota ini, saya dan teman-teman sedikit banyak jadi tau gimana cara menyiasatinya. Berhubung Justin, yang katanya tahun depan mau ke piknik ke sini request tulisan tentang tempat gratisan di London, saya pikir kenapa gak sekalian aja saya nulis tentang tips berhemat di London, mumpung saya juga lagi mumet ngerjain kodingan coursework yang banyak errornya (malah curhat).

Semoga info recehan ini berguna untuk kalian-kalian yang akan berkunjung atau bersekolah di sini.

Giant's Causeway, Northern Ireland

Thursday, November 24, 2016

Sewaktu riset kilat sebelum berkunjung ke Belfast kemarin, saya menemukan Giant's Causeway yang katanya sih salah satu destinasi yang wajib dikunjungi kalau ke Belfast. Berhubung teman-teman yang saya tumpangi di Belfast saat itu sibuk kuliah, jadi saya ikut daytrip sendirian. Soalnya, Giant's Causeway letaknya agak jauh dari Belfast dan agak ribet kalau harus naik angkutan umum. Harga daytripnya gak terlalu mahal, cuma 18 pounds saja seharian.

Menuju Giant's Causeway
 
MIRA AFIANTI - TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS